Environmental Design at the Tate Modern

November 2016: The latest issue of the CIBSE Journal includes a case study on the significant design measures integrated into the new Tate Modern Switch House extension:

“The Tate wanted the environmental design of the Switch House extension to London’s Tate Modern gallery to be as cutting-edge as the art installations it showcases…Max Fordham’s scheme does not disappoint. It uses ground water pumped from river gravel below the site, desiccant dehumidification and even waste heat from electrical transformers to create the ideal environmental conditions for the Tate’s priceless works of art, while ensuring millions of visitors are comfortable.” Read the full case study here.

Tate Modern’s energy programme was supported by the London Energy Efficiency Fund – see earlier post here – and last year, a solar PV array was also added to the building.

This entry was posted in Energy Efficiency, News, Renewable Energy and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *